nieuws

Blunder gemeente kost Paddy O’Ryan 15.000 euro

Café

Paddy O’Ryan, Top 100 Café in Leeuwarden, lijdt een schade van 15.000 euro omdat de gemeente Leeuwarden een toezegging voor een nieuwe terrasoverkapping weer heeft ingetrokken. Dinsdag heeft eigenaresse Baukje de Vries overleg met de gemeente Leeuwarden over de kwestie.

Blunder gemeente kost Paddy O’Ryan 15.000 euro

De Vries mailde eind vorig jaar haar plannen voor de nieuwe terrasoverkapping – inclusief foto’s – naar de gemeente en kreeg hierop akkoord. Deze week werd dit akkoord echter weer ingetrokken omdat de nieuwe parasol niet zou passen in het terrassenbeleid.

De Vries uitte haar ongenoegen in een Twitter berichtje: ‘Paddy in problemen door Gemeente Leeuwarden. Ondanks eerdere toezegging toch geen overkapping op terras. Dikke investering -weggegooid geld.’

Schadevergoeding

Café eigenaresse De Vries baalt over het verloren geld, zegt ze desgevraagd tegen Misset Horeca. We hebben gas en elektra laten aanleggen buiten. Ons meubilair is aangepast en de parasol is besteld bij de leverancier. Deze schade van ongeveer 15.000 euro wil ik wel graag vergoed zien natuurlijk.’

Naar aanleiding van haar bericht op Twitter belde ook de gemeente Leeuwarden naar de kroeg annex eetcafé. ‘Dinsdag is er overleg wat dan wel tot de mogelijkheden behoort. Ik ben benieuwd. Ik heb ook wel excuses gekregen dat dit zo niet had mogen gebeuren, maar daar schiet ik natuurlijk niet zo veel meer op.’

Paddy O’Ryan wil het terras graag verfraaien met een terrasscherm dat aan weerzijden uitdraait. De staanders bevinden zich aan de zijkant. Het horecabedrijf wil de oude parasols niet terugzetten. ‘Dit is veel mooier, daar moet ik alleen de gemeente nog van overtuigen.’Ga hier naar de Cafe top 100 20212

Reageer op dit artikel