nieuws

Bockbierseizoen begonnen

Café

Sinds deze week mag Bockbier weer op de tap. De officiële aftrap van het Bockbierseizoen was maandag, toen het Centraal Brouwerijen Kantoor (CBK) alle bockbieren van de aangesloten brouwers presenteerde en de HerfstBockaal uitreikte.

Bockbierseizoen begonnen

‘Wij zijn heel blij met de populariteit van het bockbier in Nederland. Het is een seizoensproduct waarbij het primeureffect een sterke toegevoegde waarde heeft. Die unieke Nederlandse traditie houden wij graag in ere” aldus CBK-directeur Jack Verhoek.

In het kader van de sterke binding met het seizoen wordt jaarlijks de HerfstBockaal uitgereikt aan een persoon die zich prijzenswaardig heeft ingezet ten behoeve van seizoensproducten in het algemeen of bockbier in het bijzonder.

Verhoek reikt de bokaal dit jaar uit aan chefkok Albert Kooy, meesterkok en auteur van het boek ‘De Nieuwe Nederlandse keuken’. Zowel in zijn restaurants als in zijn boek staan seizoensproducten uit Nederland centraal. Eerder ging de HerfstBockaal naar Gert Jan Hageman van restaurant De Kas in Amsterdam.

Bockbier is een speciaalbier dat zich goed leent om mee te koken en te combineren. De smaak varieert van licht zoet tot aangenaam bitter en zelfs kruidig.

Reageer op dit artikel