nieuws

Boek over bier maakt kunst toegankelijk

Café

Door het raakvlak tussen bier en kunst op te zoeken, ontstaat de mogelijkheid onze nationale volksdrank in een ander perspectief te zien’, zegt schrijver Henri Reuchlin. Hij publiceerde een boek over bier en kunstontwikkeling, waarvan morgen het eerste exemplaar overhandigd wordt de directeur van de Nederlandse Brouwers.

Boek over bier maakt kunst toegankelijk

‘Er zijn veel boeken over kunst, en veel boeken over bier. Minder vaak kom je boeken tegen die bier in de kunst of omgekeerd verenigen.’ Dat was dan ook het idee waarmee Reuchlin zijn boek schreef over beide werelden. Zelf is hij kunstliefhebber en al jaren actief in de bierwereld.

Reuchlin zelf noemt zijn boek ‘een opvallende manier om beeldende kunst toegankelijker te maken. Een drank die al zesduizend jaar een volksdrank is, laat immers in de hele samenleving zijn sporen na.’

Het boek heet ‘van brood tot brood’. Bier werd namelijk zesduizend jaar geleden ontdekt toen brood begon te gisten in water. De tweede referentie doet denken aan Herman brood, die kunstwerken maakte op bierflessen en –viltjes.

Reuchlin is eigenaar van het Bierburo, dat een bijdrage wil leveren aan de versterking van de biercultuur in Nederland. Het boek wordt uitgegeven door Birdy Publishing, die ook het glossy magazine Bier! Op de markt bracht. Eind 2010 hoopt de uitgeverij ook het boek ‘de Bieren van Nederland’ uit te brengen, en in 2011 ‘De toeristische bierkaart van Nederland.’

Het boek van Brood tot Brood kost 21,95 euro.

Reageer op dit artikel