nieuws

Boren naar whisky onder ijs Antarctica

Café

Drankenfabrikant Whyte & Mackay heeft Nieuw-Zeeland verzocht door het Antarctische ijs te boren om twee kratten oude Schotse whisky te bemachtigen die daar in 1909 zijn verloren door de Britse avonturier Sir Ernest Shackleton.

Boren naar whisky onder ijs Antarctica

De fabrikant wil testen of het mogelijk is de honderd jaar oude McKinlay and Co. whisky opnieuw op de markt te brengen.Of het mogelijk is deze speciale whisky ooit in de horeca te drinken, is dus nog even onzeker.

Bevroren whisky

In januari wordt de whisky uit het bevrijd. De kratten zitten ingevroren in de buurt van Cape Royds onder de hut van de Nimrod Expedition, de expeditie van Shackleton. Ze werden in 2006 aangetroffen onder de vloerplanken van de hut.

Dezelfde smaak

De ‘master blender’ van Whyte & Mackay, Richard Paterson, denkt dat de whisky nog altijd hetzelfde smaakt als honderd jaar geleden. Als hij de whisky weet te bemachtigen is hij van plan de drank na te maken om die weer op de markt te brengen.

‘Ik hoop echt dat we wat terug weten te brengen’, zei hij in een interview met de Londense krant Telegraph. ‘De whisky ligt daar maar alleen en vergeten. Hij zou terug moeten komen naar Schotland waar hij geboren is.’

Reageer op dit artikel