nieuws

Boycotdreiging horeca succesvol

Café

De gemeente Volendam past de tijden in het nieuwe kermisbeleid aan. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente woensdag gezegd. De horeca in Edam-Volendam dreigde maandag de deuren te sluiten tijdens de komende kermissen in de dorpen.

Boycotdreiging horeca succesvol

De horeca dreigde tot sluiting, omdat de ondernemers het nieuwe beleid afkeuren. Volgens de woordvoerder is met het nieuwe beleid het grootste pijnpunt van de horecaondernemers weggenomen.

De kermis in Edam begint op 30 augustus, in Volendam op 7 september. De afdeling Edam-Volendam van Koninklijk Horeca Nederland stelde maandag dat ondernemers in de dorpen tijdens de kermissen de deuren gesloten zouden houden, omdat het nieuwe kermisbeleid bol van de onzinnige regels en dito sancties zou staan.

Live-muziek in de avond zou bijvoorbeeld opeens niet meer zijn toegestaan en worden verschoven naar de ochtend of de middag.

De live-muziek in Volendam is tijdens de kermis nu op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur toegestaan. Dit was van 10.00 tot 14.00 uur. In Edam zijn de tijden op zaterdag opgerekt tot 20.00 uur, een uur langer dan de gemeente aanvankelijk wilde.

Op zondag mogen de horecaondernemers van 14.00 tot 16.00 uur live-muziek laten horen. De gemeente wenste eerst tijdens de kermis in Edam op zondag dat er geen live-muziek zou zijn. Op de overige dagen zijn de tijden in beide dorpen niet aangepast.

Reageer op dit artikel