nieuws

Bozzini Kerkrade tijdelijk dicht

Café

De Kerkraadse discotheek Bozzini gaat na de zomer weer open. Dat verklaren eigenaar Mai Smeets, bedrijfsleider Dennis Fingerhut en Hessel Meijer, verhuurder van het pand. De heren ontkennen dat een faillissement dreigt.

Bozzini Kerkrade tijdelijk dicht

‘Er is geen huurachterstand en naar mijn weten heeft geen enkele crediteur acties gepland. De financiën van Bozzini zijn naar mijn informatie niet van dien aard dat gevreesd moet worden voor het voortbestaan’, aldus Hessel Meijer.

Closingparty

‘Er staan voor de zomermaanden drie evenementen op het programma. Die gaan door’, zegt eigenaar Smeets. ‘We gaan door met een aantal grote R&B artiesten. Er is geen intentie daar vanaf te stappen. Verder staat eind juni een closingparty op het programma. Daarna gaan we verbouwen en in september gaan de deuren open.’

Bedrijfsleider Dennis Fingerhut nuanceert het bericht dat eerder in De Limburger stond. ‘Het klopt dat de werknemers ontslag krijgen, dat geldt ook voor mij. Maar van een faillissement is inderdaad geen sprake. We zouden in de problemen komen als we gedurende de zomermaanden open zouden blijven. Daarom is het besluit genomen tijdelijk dicht te gaan.’

De intentie is dus de deuren na de zomer (in september) weer te openen met wellicht een nieuw format. Wat dat wordt, kan eigenaar Smeets niet zeggen. ‘Ik heb een hoop afspraken staan, dus het is niet gepast daar openheid over te geven. Ik kan alleen zeggen dat het spectaculair wordt.’

Bozzini, opvolger van Vision, opende tweeëneenhalf jaar geleden de deuren.

Reageer op dit artikel