nieuws

‘Branche frustreert aanpak drankmisbruik

Café

De drankindustrie weet in gesprekken met de ambtelijke top van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de aanpak van drankmisbruik van jongeren effectief pijnlijke maatregelen voor de sector te blokkeren.

‘Branche frustreert aanpak drankmisbruik

Dat meldde Nova vrijdagavond. De tv-rubriek baseert dat op interne stukken die in haar bezit zijn gekomen via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Nova
Een voorbeeld van de ‘macht’ van de alcoholbranche is volgens Nova dat de onder jongeren populaire Breezer goedkoper is geworden. Ook wijst het programma erop dat er in plaats van een reclameverbod een door de industrie bedachte slogan is gekomen die jongeren van de drank af moet houden.

Topambtenaren
Volgens Nova overleggen topmannen van Heineken en Bacardi en de horeca regelmatig met topambtenaren van VWS. Dat gebeurt op het ministerie, maar ook wel bij Heineken en Bacardi. Bij dit overleg zat de afgelopen jaren maar één vertegenwoordiger uit de preventiehoek, aldus de tv-rubiek.

Reageer op dit artikel