nieuws

Bredase pandbazen: ‘Huurverlaging is mogelijk

Café

Pandeigenaren in Breda zijn bereid om huurverlagingen door te voeren wanneer horecazaken in zwaar weer verkeren. Er zou volgens de pandeigenaren regelmatig sprake zijn van huurverlagingen.

Bredase pandbazen: ‘Huurverlaging is mogelijk

Dat zegt Hans Zwijsen, voorzitter van de Vereniging Commercieel Onroerend Goed binnenstad Breda (VCOB), op de lokale nieuwssite BredaVandaag.nl. Zwijsen reageert op een opmerking van Peter Werther van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die vorige week stelde dat pandeigenaren veel te hoge huren zouden vragen met alle gevolgen van dien.

‘We zijn altijd bereid om tafel te zitten met de horecaondernemers’, zegt Zwijsen op BredaVandaag.nl. ‘Daar zijn beide partijen het meest bij gebaat. Bij het openbreken van contracten zijn we voorzichtig en bij het eventueel verlengen zijn we heel coulant betreft het verhogen van de huur’.

Zwijsen zegt dat rekening wordt gehouden met cafés en restaurants die het lastig hebben. Wel stelt hij daarbij dat pandeigenaren ‘ook wel wat invloed mogen hebben op de bedrijfsvoering’ wanneer er gesproken wordt over een huurverlaging.

Reageer op dit artikel