nieuws

Brief van Heineken was reddingsplan

Café

Heineken heeft Sjoerd Kooistra vorige week een brief geschreven waarin het een reddingsplan voorstelde. Advocaat Oscar Hammerstein liet gisteren weten dat Kooistra van de bierbrouwer alles moest inleveren, zowel zakelijk als privé.

Brief van Heineken was reddingsplan

Directeur Philip de Ridder van Heineken Nederland liet dinsdag weten dat het er helaas niet van is gekomen om het voorgestelde reddingsplan uit te voeren. Doel van het plan was om uit het zakelijke conflict te komen.

De Ridder tegenover persbureau AFN: ‘Het is een dramatische gebeurtenis. In alle oprechtheid wil ik mijn medeleven betuigen aan zijn partner Dick Loorbach, familie en vrienden’.

Volgens Heineken drong de bierbrouwer in de brief aan tot transparantie en terugbetaling van een deel van de schuld die Kooistra had bij Heineken.

Advocaat Oscar Hammerstein liet maandagavond weten dat de bierbrouwer in een brief had geëist dat Kooistra ‘alles moest inleveren, zowel zakelijk als privé’. Hammerstein: ‘Dat was een zodanig voorstel dat hij naar mijn inschatting geen uitweg meer heeft gezien’.

Hammerstein vervolgt: ‘Dat is de manier waarop de brouwer met zijn beste klanten omgaat. Deze harde woorden gebruik ik heel bewust’.

Quotenet.nl heeft zojuist de bewuste brief gepubliceerd.

Sjoerd Kooistra werd maandagmiddag na een melding dood aangetroffen in zijn villa in Ubbergen. De horecatycoon had de laatste tijd een hoog conflicten met bierbrouwers waaronder Heineken.

Reageer op dit artikel