nieuws

Brits advies: ‘Scholieren laten lunchen in pub

Café

De Britse voedselcriticus Prue Leith heeft pubs aangespoord warme lunches aan schoolkinderen te serveren. Op deze manier krijgen wegkwijnende pubs weer een volle bak en scholieren, die op school geen kantine hebben, een gezonde en stevige maaltijd.

Brits advies: ‘Scholieren laten lunchen in pub

Volgens Leith, die in Groot-Brittannië bekend is van televisie, haar kookboeken en een kookschool, is dit de manier voor pubs om de recessie door te komen, meldt Daily Mail.

Kroegsluiting

Door de pub weer levendig te maken met kinderen kunnen ze definitieve sluiting afwenden. Uit cijfers blijkt dat in Groot-Brittannië zo’n 50 pubs per week sluiten, de meeste in kleine dorpjes.

‘Veel scholen hebben geen keuken of kantine waardoor kinderen in hun klaslokaal moeten eten of op de speelplaats’, zegt Leith. ‘Dit terwijl veel pubs leeg en miserabel zijn tijdens lunchtijd, met slechts een paar rare kwasten die stil aan hun pint nippen in het somberste hoekje van de zaak. Een groep kinderen zal de boel doen opleven.’

Pizza en chips

Een lunch in de pub zal volgens Leith nog meer voordelen opleveren. ‘Kinderen leren hoe ze met mes en vork moeten eten, ze zullen meer met elkaar praten tijdens de maaltijd en leren meer voedsel waarderen dan alleen pizza en chips.’

Reageer op dit artikel