nieuws

Britse pint belaagd door nieuwe drinkmaten

Café

Het bestellen van een pint bier (568 milliliter) in een Britse pub moet volgens de Britse regering niet meer vanzelfsprekend zijn. Londen wil dat het mogelijk wordt om ook andere hoeveelheden bier te bestellen zoals een zogeheten schooner (400 milliliter) om kroegen meer vrijheid te geven, berichtten Britse media woensdag.

Britse pint belaagd door nieuwe drinkmaten

Tapbier moet volgens de Britse wet in hoeveelheden van een derde of halve pint of veelvouden daarvan verkocht worden. De regering wil in een wetswijziging de verplichte maten schrappen. De pint werd in 1698 officieel geïntroduceerd en staat op een officiële lijst van iconen van Engeland.

De voorgestelde wetswijziging behelst ook de mogelijkheid om wijn, port en sherry in kleinere glazen te serveren. Dit moet comazuipen ontmoedigen. Ook zou een rondje in de kroeg door kleinere glazen goedkoper kunnen worden.

Reageer op dit artikel