nieuws

Britse pubs snakken naar WK Voetbal

Café

De noodlijdende Engelse pubsector hoopt vurig op een goed resultaat van het nationale voetbalteam op het WK in Zuid-Afrika, nu het water de kroegen aan de lippen staat door de goedkope bierprijzen in supermarkten.

Britse pubs snakken naar WK Voetbal

De omzet van de Engelse pubs kende de afgelopen drie jaar een dramatische terugval door de invoering van het rookverbod en de goedkopere bierprijzen in de supermarkten. Indien de Engelse nationale ploeg de finale van het wereldkampioenschap zou bereiken, zouden de pubs volgens de British Beer and Pub Association ongeveer 6,5 miljoen extra bezoekers ontvangen.

De kroegen doen er dan ook alles aan om klanten te trekken. ‘De pubs worden omgebouwd tot mini-stadions, de modernste televisies worden gekocht en de uitbaters zijn van plan om gratis maaltijden te serveren om voetbalfans te lokken. Het evenement moet een einde maken aan een periode van jaren onafgebroken omzetverlies’, aldus een woordvoerder van de pubketen Punch Taverns.

Volgens waarnemers moet de Engelse nationale ploeg minstens de kwartfinales halen, wil de pubsector weer enigszins ‘kunnen ademen’. Een vroege uitschakeling staat volgens de kroegeigenaren gelijk aan een ramp.

De pubs hebben ook op het gebied van food veel te duchten van de supermarkten. Tesco biedt ‘thuiskijkers’ bijvoorbeeld kortingen aan op barbecueproducten en wijnen. Op dit ogenblik wordt bijna de helft van alle bier in Engeland geconsumeerd in de pubs. Dertig jaar geleden was dat nog 88 procent.

Reageer op dit artikel