nieuws

Britten bedenken tappende bierrobot

Café

Britse studenten hebben een robot ontwikkeld die het hen wel heel makkelijk maakt een biertje te nuttigen. De robot – een biervat op een rijdend onderstel – brengt het biertje niet alleen bij de gebruiker, maar tapt ook een keurig glas gerstenat.

Britten bedenken tappende bierrobot

Volgens de studenten is hun robot – de ‘Heineken Bot’ gedoopt – de ultieme droom voor luie bierdrinkers. De bierrobot tapt namelijk zijn bier uit het vat, zodra iemand een glas op de ingebouwde tray zet.

Je hoeft er niet voor naar de bar te lopen, want de robot rijdt zijn eigen route. De studenten denken dat de robot ingezet kan worden bij muziek- en of sportevenementen.

De robot is uitgedokterd door studenten aan de universiteit van Middlesex en was onlangs te zien op een tentoonstelling voor kinetische kunst in Londen.

Reageer op dit artikel