nieuws

Brouwers in race voor titel Brabantse held van de smaak

Café

Vijf Brabantse brouwers zijn in de race om uitgeroepen te worden tot Brabantse Held van de smaak. De provinciale verkiezing is een onderdeel van de landelijke Week van de Smaak die dit jaar van 20 tot en met 27 september plaatsvindt.

Brouwers in race voor titel Brabantse held van de smaak

Een Held van de Smaak is iemand die, tegen de stroom van massaproductie in, een mooi product blijft maken. Ambachtelijk, streekgebonden, van het seizoen en natuurzuiver. Het thema van dit jaar is: ‘Ambachtelijke en streekgebonden bieren’. Bier is van oudsher een ambachtelijk product met een grote diversiteit aan smaken.

De laatste tijd is er landelijk een opleving van kleine, ambachtelijke brouwers en nieuwe streekbieren. De Brabantse vakjury kiest tijdens een proeverij op 6 juli de Brabantse Held van de Smaak uit de volgende brouwerijen:

1) Café Restaurant Brouwerij de Beyerd uit Breda

2) Stadsbrouwerij Van Kollenburg uit ‘s-Hertogenbosch

3) Brouwerij Oirschots Bier uit Oirschot

4) Bierbrouwerij De Koningshoeven uit Berkel-Enschot

5) Bierbrouwer Sint Servattumus uit Schijndel

Meer cafénieuws:

Reageer op dit artikel