nieuws

Brouwers wijzen beschuldigend naar Kroes

Café

In de grote bierkartelzaak die draait om een totale boete van 275 miljoen euro, wijzen de bierbrouwers beschuldigend naar Neelie Kroes, voormalig eurocommissaris voor mededinging. Volgens Bavaria heeft zij zelf de regels voor eerlijke concurrentie overtreden.

Brouwers wijzen beschuldigend naar Kroes

De bierbrouwers Heineken, Grolsch en Bavaria staan terecht voor oneerlijke prijsafspraken waardoor een biertje voor de consument onnodig duur werd.

Volgens de advocaten van Bavaria heeft Kroes eigenhandig een contract tussen de studentenvereniging van de Nyenrode Business Universiteit en de brouwer om zeep geholpen. De studentenvereniging bleef op verzoek van Kroes trouw aan leverancier Heineken. Dit schrijft de Financiële Telegraaf.

Kroes was destijds, dit speelt in 1998, president van Nyenrode Business Universiteit. Ze zou op verzoek van de toenmalige topman van Heineken, Karel Vuursteen, het contract met Bavaria ongedaan hebben laten maken. Vuursteen was destijds lid van de raad van toezicht van de Stichting Nyenrode.

Kroes zelf ontkent elke betrokkenheid.

Reageer op dit artikel