nieuws

Buigen of Barsten-actie tegen KHN

Café

Het Tilburgse actiecomité Buigen of Barsten roept op om dinsdag 27 januari massaal de sleutels in te leveren bij de stand van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op de horecabeurs BBB/EFFF in Maastricht. In het comité zijn ontevreden horecaondernemers verenigd, voornamelijk kroegbazen. Zij ageren tegen het rookverbod.

Buigen of Barsten-actie tegen KHN

‘Met dit beleid van minister Klink hebben wij horecaondernemers geen overlevingskans. Wij krijgen van onze natuurlijke partners (brouwerijen, leveranciers, KHN, etc) geen steun in deze overlevingsstrijd en dus leveren wij massaal de sleutels in van onze horecagelegenheden!!’, aldus de boze ondernemers op hun website www.buigenofbarsten.com.

Buigen of Barsten benadrukt het ludieke karakter van de actie: ‘De nadruk van de actie moet liggen bij een vreedzaam verloop, die niet schadelijk mag zijn voor standhouders, de MECC of het publiek. Immers, de publieke opinie draait onze kant op, de rechtzaken staan voor de deur en er zijn positieve vooruitzichten in de ontwikkelingen rond het rookbeleid. Die moeten we niet schaden’.

KHN noch de stichting Red de kleine Horeca-ondernemer ondersteunen de actie. KHN wijst erop dat de echte beslissingen over het rookverbod in Den haag vallen. Op 6 februari is in Groningen de eerste rechtszaak tegen overtreders van het Horecaverbod.

Reageer op dit artikel