nieuws

Buma wil artiesten zwaarder belasten

Café

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra wil het inhuren van artiesten voor horecaondernemers zwaarder belasten. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is stomverbaasd over het plan en stelt dat Buma afspraken niet nakomt.

Buma wil artiesten zwaarder belasten

Ondernemers moeten nu voor artiesten die boven de 3.000 euro kosten zeven procent rechten afdragen. Buma wil de grens verlagen naar 1.000 euro omdat volgens de auteursrechtenorganisatie veel artiesten geld mislopen nu veel bands zich aanbieden voor net onder de 3.000 euro.

KHN is stomverbaasd over het plan van Buma. Woordvoerder Anthony van der Klis laat in De Telegraaf weten dat er afspraken zijn gemaakt met Buma. Van der Klis: ‘Buma zou vasthouden aan het beleid van 2008, dus die 3000 eurogrens en daarbovenop slechts een indexering van 2,4 procent toepassen. Daar gaan we Buma aan houden’.

Reageer op dit artikel