nieuws

Burgemeester schendt rookverbod

Café

Burgemeester Gerard Daandels (CDA) van Deurne heeft de rookwet aan zijn laars gelapt. Daandels vindt dat het niet- rokersbeleid van de overheid niet te handhaven valt. De burgemeester zei dit in antwoord op vragen in de raadsvergadering.

Burgemeester schendt rookverbod

Dat meldt het Brabants Dagblad op haar website. ‘U mag mij op alles wat met handhaving te maken heeft aanspreken, maar niet op deze niet te handhaven maatregel’, aldus Daandels in antwoord op kritische vragen over het opsteken van een sigaret in een plaatselijk café.

De burgemeester kreeg verwijten naar zijn hoofd over het feit dat hij als burgemeester het goede voorbeeld moet geven. Zelf zegt hij dat hij die bewuste avond in drie cafés was, waar werd gerookt. ‘Als er dan honderd mensen roken, kun je toch niet zeggen dat je een voorbeeld geeft door niet te roken? We slagen er nu eenmaal in dit land niet in het rookverbod te handhaven’, aldus Daandels.

Docent ethiek van de Radboud Universiteit Nijmegen, Marcel Becker, veroordeelt het gedrag van de burgemeester. ‘Van alle lagere overheden, dus ook van de burgemeester, verwachten we loyaliteit met het overheidsbeleid’, aldus Becker.

Reageer op dit artikel