nieuws

Café de Witte Aap ‘beste bar ter wereld

Café

Café de Witte Aap in Rotterdam is het beste café van de wereld. Dat zeggen althans de fans van Lonely Planet, de reisgids voor rugzaktoeristen.

Café de Witte Aap ‘beste bar ter wereld

Doorslaggevend bij de internetverkiezing was de interessante mix van gasten van de bar in de Witte de Withstraat: studenten, kunstenaars en zakenlieden. De ranglijst van Lonely Planet telt 1162 cafés overal ter wereld en is samengesteld op initiatief van het Thaise biermerk Singha.

In de rangschikking bezet Gazebo in Bangkok de tweede en Ma Nolan’s in Nice de derde plaats. ‘Ik hoorde het vorige week’, zegt eigenaar Ron Sterk. ‘Het voelt geweldig om te worden gekozen als beste bar ter wereld door onze eigen bezoekers.’

‘Het is de plek waar het oude Rotterdam en de stad van deze eeuw elkaar ontmoeten’, staat er op de site van de sponsor in het Engels over de bar. ‘Dat is de tekst van een Australiër die hier destijds is geweest’, meldt Sterk, eigenaar sinds 2001 en met het café terug te vinden op plaats 73 in de Misset Horeca Café Top-100.

‘Enige maanden geleden hoorde ik van de ranglijst. Toen stonden we zeventigste. Via een nieuwsbrief en netwerk Hyves is het gaan lopen.’ Bij dergelijke verkiezingen zijn Nederlandse kandidaten door de sterke digitalisering – nagenoeg elke Nederlander zit op internet – in het voordeel.

Het terras van De Witte Aap, nu bloedheet en in de winter heerlijk warm, heeft aantrekkingskracht op reizigers van overal. De Lonely Planet is voor velen startpunt voor een wereldreis. Een selectie van de beste honderd ‘Greatest bars of the world’ verschijnt binnenkort in een speciale uitgave. De Witte Aap wordt hierin aanbevolen als de beste bestemming buiten de gebaande paden.

Videofragment over Witte Aap.

Reageer op dit artikel