nieuws

Café dicht na juichende voetbalfans

Café

Café De Lawine in Antwerpen heeft een straf gekregen na geluidsoverlast tijdens het EK Voetbal afgelopen zomer. Het bedrijf moet tijdelijk dicht nadat voetballiefhebbers te hard juichten bij doelpunten van het Nederlands Elftal.

Café dicht na juichende voetbalfans

Café-eigenaar Eugène Brems, die getrouwd is met een Nederlandse, is woedend op het opmerkelijke besluit. ‘Wat kan ik er aan doen? Op mijn klanten zit geen volumeknop’, aldus Brems in De Telegraaf.

Brems: ‘Tijdens het EK kwamen er zo veel Nederlanders naar mijn café, dat ze er niet meer in pasten. Op een gegeven moment stond hier twee- tot drieduizend man. Ik heb noodgewongen de deuren opengezet en een van de grote tv’s buiten gezet’.

Een woordvoerder van de gemeente Antwerpen meldt dat De Lawine al regelmatig is gewaarschuwd voor geluidsoverlast. De druppel die de emmer deed overlopen is het recente feest rond helloween. De Belgische milieupolitie constateerde toen weer te veel geluid.

Reageer op dit artikel