nieuws

Café- en snackbardief gepakt

Café

Met de aanhouding van een 38-jarige man uit Zeeuws-Vlaanderen hoopt de politie dat er een eind is gekomen aan een reeks van inbraken in horecabedrijven in de gemeente Hulst. Het zou gaan om zo’n dertig inbraken in cafés en cafetaria’s.

Café- en snackbardief gepakt

Dat meldt de site van BN/DeStem. Koninklijk Horeca Nederland afdeling Oost-Zeeuws-Vlaanderen reageert opgelucht op het nieuws van de aanhouding. ‘We zijn erg blij dat de politie een verdachte heeft gearresteerd’, aldus Ben Picavet, bestuurslid van de lokale branchevereniging.

Samenwerking
De verdachte is ingesloten. Hij heeft een verklaring afgelegd maar ontkent in alle toonaarden. Hij wordt verdacht van circa dertig inbraken in cafés en cafetaria’s in Hulst, Nieuw-Namen en Kloosterzande. De inbraken zouden gepleegd zijn in de periode van november tot begin januari.

De aanhouding kwam mede tot stand door intensieve samenwerking tussen politie en horeca. ‘We hebben de politie elke keer van zoveel mogelijk aanwijzingen voorzien’, aldus Picavet, zelf eigenaar van café ’t Readthuys in Hulst, die bespaard bleef van activiteiten van de dief.

Reageer op dit artikel