nieuws

Café Faber Nijmegen heropent na brand

Café

Tijl Verschuur heeft café Faber in Nijmegen heropend. De horecagelegenheid werd in één zomer twee keer getroffen door brandstichting. Volgens Verschuur, ook eigenaar van het Nijmeegse Top 100-café De Tempelier, bedraagt de schade meer dan een ton.

Café Faber Nijmegen heropent na brand

Dat meldt De Gelderlander. De beide branden hebben Verschuur, die in Nijmegen ook nog het Bascafé bezit, verandert. Niet pessimistischer maar realistischer, vertelt hij in het artikel. ‘Blijkbaar zijn er mensen die je tent in de fik zetten. Het is extreem, maar het gebeurt. Dit had ik nooit verwacht.’

Hij zat naar eigen zeggen met café Faber op een roze wolk en keerde terug op aarde. De eerste drie weken voelde hij zich heel onrustig. ‘Bij het minste of geringste werd ik ’s nachts wakker, ik was boos en verdrietig tegelijk.’

Na de tweede brand, op 18 augustus dit jaar, was de schade zo groot dat Verschuur het café moest sluiten. In eerste instantie wilde hij wachten op de verzekering, maar uiteindelijk besloot hij te beginnen aan het herstellen van de schade en deuren weer te openen.

Reageer op dit artikel