nieuws

Café komt met vrachtwagenterras

Café

In de strijd om een terras te installeren heeft het Ondernemerscafé in Den Haag een verrassend konijn uit de hoed getoverd. Het Haagse horecabedrijf heeft een oude legertruck omgebouwd tot terras en voor de zaak gezet.

Café komt met vrachtwagenterras

Dat meldt het AD. Uitbater Richard Sijssens wilde al geruime tijd een terras voor zijn zaak, maar liep tegen ‘regeltjes’ op. ‘We schijnen hier net één tegel te weinig stoep te hebben, het slaat nergens op’, briest Sijssens in het AD.

En dus werd handig gebruik gemaakt van de expertise die het Ondernemerscafé in huis heeft. De zaak kent namelijk 21 ondernemers als vennoten, met veel contacten in de juridische wereld. Waaronder een advocaat, advocaat Jan Looman.

Loomam kwam met het idee een DAF-legertruck uit 1956 te kopen en om te bouwen tot ‘vrachtwagenterras’. Looman in het AD: ‘We kopen dat ding, halen de luifel eraf en maken er een terras van.’. Inmiddels staat de trucks al ruim zes weken voor de zaak. En met succes. Het ‘terras’ is al enkele malen gereserveerd voor een groepsdiner.

Formeel zou het Ondernemerscafé niets te maken hebben met de wagen, die onder een boom aan de overkant van de weg staat. Sijssens heeft zijn parkeervergunning beschikbaar gesteld voor de truck, zodat parkeerwachters het nakijken hebben.

‘Maar als er echt met vette boetes wordt gedreigd, dan houdt het snel op. Maar voorlopig hebben we hier dan al zo ongeveer de hele zomer een terras gehad. Want het blijft gek dat wij hier geen terras mogen draaien’, aldus Sijssens.

Reageer op dit artikel