nieuws

Café Nobel Café van het Jaar

Café

Café Nobel in Ballum op Ameland is als eerste geëindigd in de Café Top 100. De lijst met beste cafés van Nederland. Het café van vader en zoon Willem en Barend Nobel mag zich Café van het Jaar noemen. Het is het eerste café op de Wadden dat deze titel heeft gewonnen, en bovendien ging geen enkel café in Friesland Nobel voor. De Café Top 100 verschijnt vrijdag 24 november als speciale uitgave van het vakblad Misset Horeca.

Café Nobel Café van het Jaar

Café Nobel in Ballum daalde vorig jaar nog naar de 3e plaats maar revancheerde zich dit jaar. Met Willem en Barend Nobel staan twee excellente gastheren achter de bar. Hier een kwinkslag, daar een schaterlach. Het wordt makkelijk laat aan het kleine, maar knusse barretje. Debet hieraan is ook het Nobeltje, misschien wel de beroemdste huislikeur van Nederland. Nobel is naast café, ook hotel en restaurant. Toch is het geen typische hotelbar. Het café is juist de spil van dit bedrijf.

Beluister bekendmaking en eerste reactie

‘De bediening is heel goed. Er is voor elke gast aandacht. Je merkt dat hier een team aan het werk is. In het café hangt een sfeer waardoor iedereen zich onmiddellijk thuis voelt. Dankzij de professionele instelling van de barkeeper communiceren gasten hier makkelijk met elkaar, eilanders en niet-eilanders’, valt te lezen in het juryrapport. Intimi drukken het anders uit. ‘Nobel is het beste excuus om de laatste boot naar Holwerd te missen.’

Reactie Barend Willem Nobel

Reactie Willem Barend Nobel

Naar de website van de Café Top-100

Café Nobel Café van het Jaar

Reageer op dit artikel