nieuws

Café tapt bier alleen uit fles

Café

Café-restaurant Goed in Arnhem heeft geen tapinstallatie, en serveert uitsluitend bier in de fles. En meer krijgt de gast ook niet: het bier moet ook uit de fles gedronken worden.

Café tapt bier alleen uit fles

‘Dat heb ik zo bedacht en zo doen wij hier zaken’, aldus exploitant Franklin van Reem in De Gelderlander over zijn concept, waarvan je moet houden of je haat het, blijkt uit de reacties.

Een deel van zijn gasten moppert als ze geen glas krijgen. Dat Goed geen tap heeft, vinden ze nog tot daar aan toe, maar dat Van Reem zelfs geen glas bij zijn pilsjes geeft, vinden ze betuttelend.

‘Ik hou vast aan dit concept’, aldus Van Reem, die in mei zijn zaak opende. ‘Bij de meeste cafés en restaurants zit je vast aan één merk bier. Door met flessenbier te werken kun je hier kiezen uit tal van soorten. Liefhebbers van Grolsch, Bavaria of Heineken kunnen hier allemaal hun eigen favoriete merk pils drinken. Voor sommigen kan het inderdaad even wennen zijn. Maar het is ook een kwestie van gewoon doen.’

Van Reem geeft wel toe dat hij zijn voor ons land unieke concept beter had moeten uitleggen aan zijn gasten. ‘Daarom is het concept nu voor iedereen te lezen op kaarten die ik overal in het restaurant heb neergelegd.’

Reageer op dit artikel