nieuws

Café Top-100 telt 17 nieuwe bedrijven

Café

De achtste editie van de Café Top 100 telt zeventien nieuwkomers en liefst 49 stijgers. Dat blijkt uit de maandagavond bekend gemaakt prestigieuze café lijst.

Café Top-100 telt 17 nieuwe bedrijven

De hoogste binnenkomer is Café Nobel op Ameland. Vier jaar geleden uitgeroepen tot Café van het Jaar en dit jaar nieuw binnen op 49. Dat mag niet al te hoog lijken, de jury is nog steeds vol lof over dit prachtcafé op Ameland. Echter, vier jaar geleden was het café een prominent onderdeel van het bedrijf, dat hiernaast ook hotel en restaurant is.

Nog steeds kan het ouderwets spoken in het kleine barretje, het is inmiddels onderdeel van een flink verbouwd en uitgebreid horecabedrijf. Waar de kamers voor tonnen werden verbouwd en gerestyled en het restaurant in de moderne aanbouw Michelin-ambities kreeg.

Opvallende stijgers in de Top 10 zijn In den Bockenreijder in Esbeek, van 20 naar 9 en ook De Stee in Leeuwarden komt in het eliterijtje door van 17 naar 10 te springen. De hardste stijger dit jaar is ’t Hemeltje in Bloemendaal. In het jubileumjaar van dit café werd een sprong gemaakt van liefst 41 plaatsen. Van 89, naar 46.

Bekijk hier de ranglijsten van de Café Top 100 2011:

Reageer op dit artikel