nieuws

Café Unique vertraagt renovatie Rembrandtplein

Café

De opknapbeurt van het Rembrandtplein gaat langer duren dan gepland. Het Rembrandtplein zou deze week klaar moeten zijn. Dat wordt nu naar verwachting begin december. Oorzaak: juridische procedures rond café Unique.

Café Unique vertraagt renovatie Rembrandtplein

Volgens een woordvoerder van stadsdeel Centrum verlopen de werkzaamheden volgens planning. Dat de oplevering toch is uitgesteld ligt aan de juridische procedures rond café Unique.

Ontruiming café

‘Het pand bij het transformatiehuisje was van de gemeente, maar we hebben lang moeten procederen voordat we tot ontruiming over konden gaan,’ aldus een woordvoerder. De ontruiming vond eerder dit jaar plaats.

De Escape heeft inmiddels besloten het evenement Rembrandtplein Revival uit te stellen tot 21 december. Ook gaat evenementen Winterland op het plein niet door.

Veilig horecaplein

Net als de Utrechtse straat ligt het Rembrandtplein al geruime tijd open. Het plein wordt op de schop genomen om het opener, schoner en veiliger te maken. De uitvoering kost 3,5 miljoen euro.

De bosjes en hekken verdwijnen. De grote platanen blijven en er komen bomen bij. Ook komt er veel gras waarop gezeten en gespeeld kan worden.

Het plein wordt niet meer de fietsenstalling die het was. Er wordt een beperkt aantal fietsnietjes geplaatst. De eigenaar van het ABN Amrogebouw heeft aangeboden zijn fietsenstalling, ongeveer vierhonderd plekken, openbaar te maken. Ook is er een paviljoen gepland met onder meer een gehandicaptentoilet, een politiepost en toeristeninformatie.

Reageer op dit artikel