nieuws

Café van Khalid Oubaha weigert ‘Gouden Uitsmijter

Café

Café van Buren in Nijmegen van horecaondernemer Khalid Oubaha heeft de Gouden Uitsmijter geweigerd. Het café zou allochtonen vaak weigeren en wordt door de SP van de studentenstad daarom beloond met deze prijs.

Café van Khalid Oubaha weigert ‘Gouden Uitsmijter

Horecatycoon Khalid Oubaha van café Van Buren is woedend en noemt het onderzoek van de SP een onzinrapport. ‘Bij Van Buren komen zo 3.000 mensen op een avond. We letten aan de deur op symptonen als brutaal gedrag en attitude. Elke avond worden mensen geweigerd. Dat kun je niet vergelijken met een kroeg waar honderd man in past’, zegt hij in De Gelderlander.

De SP wilde de prijs, een goudgespoten Ken-pop (de manlijke versie van Barbie), overhandigen omdat uit eigen onderzoek zou blijken dat de kroeg aan de deur de meeste allochtonen zou weigeren.

Van de ondervraagde jongeren heeft 60 procent het idee door het café geweigerd te zijn vanwege de huidskleur. Volgens het Nijmeegse café is het geen beleid om allochtonen te weigeren, maar is er wel een streng deurbeleid.

Reageer op dit artikel