nieuws

Café verbouwt tijdens gedwongen sluiting

Café

Café De Villa, ook bekend als Sands, in Eindhoven is op last van de gemeente gesloten na een vechtpartij in de zaak waar personeel bij betrokken was. De ondernemer maakt handig van de situatie gebruik door in de drie maanden gedwongen sluiting zijn danscafé ingrijpend te verbouwen.

Café verbouwt tijdens gedwongen sluiting

‘We hadden eigenlijk helemaal geen verbouwingsplannen’, zegt eigenaar Frank van Dijk in het Eindhovens Dagblad. ‘Maar omdat ik nu toch niks te doen heb, kan ik net zo goed gaan verbouwen.’ Er komt een nieuwe vloer in, nieuwe toiletten en een nieuwe trap.

Van Dijk baalt erg van de sluiting. Toen op eerder deze maand een glazenophaler en twee gasten op de eerste verdieping in een vechtpartij verwikkeld raakten, werd hij als uitbater aangewezen als verantwoordelijke. ‘Terwijl ik beneden bij de deur stond’, zegt Van Dijk. ‘Als er nou een reeks incidenten aan vooraf gaat, oké. Maar na één vechtpartij zonder waarschuwing de zaak sluiten, vind ik niet kunnen.’ Op 10 oktober gaat De Villa weer open.

Reageer op dit artikel