nieuws

Café verwoest door brand

Café

Grand café-restaurant Friends het Brabantse Asten is woensdagochtend volledig door brand verwoest. De brandweer dacht de in eerste instantie bescheiden brand onder controle te hebben, maar de vlammen laaiden weer op.

Café verwoest door brand

Rond half zes ’s ochtends brak de brand uit, en eerst leek het of alleen het dak van Friends getroffen was. Later bleek het vuur ook tussen de vloer van de eerste verdieping en het plafond daaronder te zitten, meldt het Eindhovens Dagblad (ED). Om half negen laaiden de vlammen weer op, en was duidelijk dat Friends verloren was.

De brandweer liet het pand daarna gecontroleerd uitbranden, en richtte zich op het behouden van het naastgelegen Mexicaanse restaurant Pesos.

Bij de brand die woensdagochtend rond 5:30 uitbrak in Asten is grand café-restaurant Friends volledig verwoest geraakt. Nadat de brandweer het vuur met 2 bluswagens en een hoogwerker in eerste instantie onder controle dacht te hebben, laaide het om 8:30 opnieuw op.

De brandweer is nog bezig met blussen, maar concentreert zich nu op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar de aangrenzende panden, een loods aan de Prins Bernhardstraat en Mexicaans restaurant Pesos aan de Logtenstraat.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn geruchten over brandstichting, maar de technische recherche is nog niet in staat geweest de plek bij de trap, waar het vuur is ontstaan, te onderzoeken.

Bekijk de reportage die het ED maakte.

Reageer op dit artikel