nieuws

Cafébaas breekt record: 102 uur achter de toog

Café

Een 32-jarige uitbater van een Belgisch café stond 102 uur achter zijn bar. Hij brak daarmee een wereldrecord. Bart Weyn van café het Pleintje in Hamme wilde vooral laten zien dat zo’n stunt ook zonder drugs kan.

Cafébaas breekt record: 102 uur achter de toog

Omdat de webcam die alles registreerde drie uur uitgevallen is, haalt de uitbater wellicht het Guinnes Book of World Records niet. Maar hij maalt erniet om. ‘Daar ging het me niet om. Er wordt wel eens gezegd dat er drugs gebruikt wordt in het café, maar volgens mij is dat niet meer dan elders. Ik wilde aantonen dat 102 uur achter de toog staan ook puur natuur kan. Ik ben van plan om bloed te laten afnemen om dat te bewijzen.

De cafébaas kwam de dagen door op veel energiedrankjes, water en weinig (vet) eten. Hij heeft niet overwogen te stoppen, hoewel het wel erg zwaar was. In de Telegraaf zei hij steeds vaker dingen te vergeten. ‘Ik kon me op den duur niet meer concentreren, ik vergat bestellingen of wisselgeld.’

Per gewerkt uur kreeg hij vijf minuten pauze die hij ook kon opsparen voor een powerslaapje. ‘De eerste dertig uur gebruikte ik maar vijf minuten pauze en na 68 uur heb ik drie kwartier geslapen.’

Reageer op dit artikel