nieuws

Cafébaas steekt klant dood

Café

De eigenaar van een kroeg in het Belgische Mechelen heeft een klant tijdens een ruzie neergestoken. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De cafébaas was geen onbekende van de politie, en ook omwonenden zijn niet verrast door het gewelddadige incident.

Cafébaas steekt klant dood

Veel details over het incident heeft de politie niet gegeven, meldt Het Nieuwsblad. Duidelijk is dat aan de fatale steekpartij, die rond half zes in de ochtend plaatsvond in café Centraal Statie, een schermutseling voorafging.

Cafébaas Istayfan Kulan is geen onbekende van de politie, en omwonenden omschrijven hem als vriendelijk, maar licht ontvlambaar en opvliegend.

Café Centraal Statie was nog maar anderhalf jaar open. Vroeger was het een pizzeria. Het café was vooral ’s avonds en ’s nachts open, zeggen verscheidene omwonenden, die vermoeden dat er drugs werden gehandeld. Er was ook al eerder heibel geweest, en ook viel de politie al eens binnen.

De 40-jarige cafébaas was in het verleden al actief in een pitazaak, restaurant en een ander café. Hij is aangehouden en wordt beschuldigd van doodslag.

Het slachtoffer strompelde nog naar buiten, maar viel daar hevig bloedend neer en overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn opgelopen verwondingen.

Reageer op dit artikel