nieuws

‘Cafébrand in Alphen was wraakactie

Café

De brand in café De Kroeg in Alpen aan de Rijn, die ervoor zorgde dat het zwembad De Thermen volledig werd verwoest, is aangestoken. Dat blijkt uit de vondst van brandversnellende stoffen in het café. De tijdelijke café-uitbaters denken dat de oorzaak van de brand een wraakactie is.

‘Cafébrand in Alphen was wraakactie

In het Algemeen Dagblad doen Jan en Corry Mol hun verhaal. De twee runden tijdelijk De Kroeg omdat hun dochter, de eigenaresse van de zaak, met vakantie is. Het echtpaar denkt dat een wraakactie het motief is van de brand. De brand zorgde ervoor dat zowel het café als het naastgelegen zwembad De Thermen in de as werden gelegd.

Inbraakalarm

‘We sloten om tien over half één De Kroeg’, zegt Jan Mol in het AD. ‘Vervolgens belde de beveiliging even voor één uur vanwege het inbraakalarm. Ik liep vanuit huis richting De Kroeg. Binnen tien minuten was het einde verhaal, geen redden meer aan, als stond in lichterlaaie. Gelijk heb ik 112 gebeld’.

Rechtszaal

Corry Mol: ‘Ze hebben bewust staan wachten tot we weggingen, dat kan niet anders. Vermoedelijk gaat het om een wraakactie. Ik hoop dat ze ze snel te pakken hebben. De rechtszaal zal vol zitten om te zien wie het gedaan heeft. Diegene kan beter uit Alphen verhuizen’.

Recente voorvallen

Jan en Corry Mol baseren hun gevoel dat het om een wraakactie gaat op enkele recente voorvallen in het café. Zo werd één persoon onlangs de toegang ontzegd en waren er zaterdagavond problemen met een paar bezoekers. De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen kunnen verrichten.

Zie ook:

Cafébrand legt zwembas in as

Reageer op dit artikel