nieuws

Cafés klagen bierreus InBev aan

Café

InBev, leverancier van het biermerk Jupiler, is aangeklaagd door cafés. De beroepsorganisatie van de horecasector in Vlaanderen en Wallonië hebben een klacht ingediend bij de raad van de mededinging voor misbruik van dominantie positie.

Cafés klagen bierreus InBev aan

Dat meldt de Gazet van Antwerpen. De klacht tegen InBev is woensdag 27 september ingediend. De klacht richt zich op de introductie van nieuwe Jupilerglazen begin dit jaar. De grotere glazen zorgen voor problemen bij caféhouders.

Caféhouders hebben berekend dat ze van een vat van vijftig liter nu nog 175 bierglazen kunnen tappen. Dat zijn er zeventien minder dan voorheen. Dit resulteert op zijn minst voor 22,50 euro minder inkomster per vat.

Daarnaast worden caféhouders mogelijk bestraft door de fiscus. Dit omdat 27,5 cl-glazen voor de belastingdienst niet bestaan. De fiscus telt ze als 25 cl-glazen en stelt dat er uit een vat 192 glazen worden getapt. Caféhouders verwachten nu problemen bij controles van de fiscus.

Een woordvoerder van InBev zegt dat de klachten niet gegrond zijn. Hij wijst er op dat er bijvoorbeeld ook veel verschillende wijnglazen zijn qua afmetingen en dat dit niet leidt tot klachten.

Reageer op dit artikel