nieuws

Cafés maken schade op na rellen

Café

De horeca in Deventer bibbert nog na van de hevige rellen met voetbalsupporters afgelopen weekend. Ajax-fans hielden flink huis in het centrum van de stad. Horecaondernemers werden daags voor het voorval per e-mail gewaarschuwd.

Cafés maken schade op na rellen

Zaterdagmiddag veranderde het gezellige Deventer centrum plotsklaps in een complete ravage. Ajax-supporters gingen door volledig het lint. Ze waren in de stad vanwege het oefenduel Go Ahead Eagles-Ajax.

De horeca in Deventer is zwaar gedupeerd door de voetbalrellen. Een deel heeft te maken met schade en nagenoeg alle ondernemers missen omzet. Uit voorzorg haalden cafés hun terras binnen en deden hun zaak op slot. De politie had de horeca vrijdag al per mail gewaarschuwd voor mogelijke Ajax-supporters in het centrum van de stad.

Eigenaar Willem IJzerman van grand café Dikke van Dale spreekt van een windhoos, doelend op de snelheid waarmee de problemen met de supporters op hem afkwamen. IJzerman ontruimde direct zijn terras. ‘De veiligheid van je klanten gaat boven alles. En bovendien, op wie verhaal je de schade als het om een windhoos gaat?’, vraag de ondernemer zich af in De Stentor.

Bep van Floors van café Floors heeft nog wel Ajax-aanhangers op haar terras gehad. ‘Ze waren luidruchtig, maar niets duidde erop dat er iets onheilspellends in de lucht hing. Maar ineens luidde er een harde knal en stoof iedereen van het terras weg. Gelukkig hadden ze van tevoren allemaal afgerekend’.

Happerie Tetatet meldt omzetderving. ‘We zijn om vier uur dicht gegaan. Normaal is de happerie tot zes uur open. Dat scheelt toch twee uur omzet. We hebben de zaak pas verbouwd en hadden geen zin om ongevraagd de zaak opnieuw te laten verbouwen’, aldus mede-eigenaresse Joyce van der Spil.

Reageer op dit artikel