nieuws

CAN: ‘Door Klink is rookverbod puinhoop

Café

Volgens Clean Air Nederland (CAN) hebben minister Ab Klink van Volksgezondheid en het vorige kabinet Balkenende een puinhoop gemaakt van het rookverbod voor de horeca. CAN-voorman Willem van den Oetelaar zegt dit.

CAN: ‘Door Klink is rookverbod puinhoop

‘Je hoort vanuit het hele land dat de overheid het rookverbod simpelweg niet handhaaft. Dus sommige eigenaren van cafés hebben de asbakken al lang weer teruggezet op tafel, en ze krijgen daarvoor geen bekeuring’, aldus Van den Oetelaar op Telegraaf.nl.

Van den Oetelaar vervolgt: ‘Andere horecaondernemers komen daardoor in de knel. Die verliezen klanten aan de rookcafés en gaan nu ook overwegen om het roken weer toe te staan’.

Volgens Van den Oetelaar heeft de tabakslobby slims ingezet op de in zijn ogen ‘zielige eigenaren van kleine cafés zonder personeel’. ‘Minister Klink begon ferm met de invulling van zijn rookverbod, maar kreeg vanuit zijn partij, het CDA, gaandeweg steeds minder steun’.

Reageer op dit artikel