nieuws

Cel geëist tegen oplichter Heineken

Café

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Den Haag vierenhalf jaar celstraf geëist tegen een man die bierbrouwerij Heineken voor 2,7 miljoen euro zou hebben opgelicht.

Cel geëist tegen oplichter Heineken

De 59-jarige Marinus S. zou de fraude tussen december 2006 en maart 2007 hebben gepleegd. Het OM gelooft dat S. het geld achteroverdrukte met de hulp van drie mannen die destijds via een detacheringsbureau bij de bierproducent in Zoeterwoude werkten.

Volgens het OM speelde S. de belangrijkste rol in de fraudezaak. Zijn drie kompanen zijn in 2007 allemaal veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De rechtbank doet 29 augustus uitspraak.

De 59-jarige Marinus S. zou de fraude tussen december 2006 en maart 2007 hebben gepleegd. Het OM gelooft dat S. het geld achteroverdrukte met de hulp van drie mannen die destijds via een detacheringsbureau bij de bierproducent in Zoeterwoude werkten.

Volgens het OM speelde S. de belangrijkste rol in de fraudezaak. Zijn drie kompanen zijn in 2007 allemaal veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

De rechtbank doet 29 augustus uitspraak.

Reageer op dit artikel