nieuws

Celstraf voor pachters Kooistra

Café

Twee voormalige pachters van horecatycoon Sjoerd Kooistra zijn veroordeeld tot celstraffen. De twee mannen uit Groningen en Zuidwolde hebben zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan faillissementsfraude.

Celstraf voor pachters Kooistra

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het gaat om de 31-jarige Michiel van der L. en de elf jaar oudere Ron K. De twee zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk.

Schuld

Het duo exploiteerde in 2003 acht grote cafébedrijven in de binnenstad van Groningen. De bedrijven waren ondergebracht in de Verenigde Horecabedrijven Amsterdam bv. In september 2003 ging de bv op de fles met een schuld van bijna 800.000 euro.

Aangifte

Curator J.J. van der Molen vermoedde tijdens de afhandeling van het faillissement dat er grote sommen geld en goederen aan de failliete boedel waren onttrokken. Van der Molen deed hiervan in 2004 aangifte bij justitie, waarna een strafrechtelijk onderzoek volgde.

Zie ook:

Curatoren strijden tegen Kooistra (apr, 2004)

Reageer op dit artikel