nieuws

Celstraffen voor schietpartij in kroeg

Café

De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag drie mannen veroordeeld tot celstraffen van zes jaar wegens een schietpartij in café El Hombre in Spijkenisse.

Celstraffen voor schietpartij in kroeg

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen Vernon P. acht jaar cel geëist omdat hij de schietpartij was begonnen. Twee mannen die terugschoten hoorden twee weken geleden zes jaar cel eisen.

De schietpartij vond plaats op 10 augustus van het afgelopen jaar. Zes onschuldige cafébezoekers raakten gewond, van wie enkelen ernstig. De rechter zei dat het een geluk was dat er geen doden waren gevallen.

Volgens Vernon P. wilde hij die nacht sigaretten halen in de kroeg, maar zag hij tot zijn grote schrik bij binnenkomst de twee andere mannen zitten. In de hal van het café trok P. zijn wapen en begon te schieten. Drem G. (Girigorie) en Nadyen I. (Ilina) schoten daarop terug. Zij zouden P. enkele dagen eerder in elkaar hebben geslagen en hebben beroofd van een gouden ketting.

De rechter veroordeelde Drem G. en Nadyen I. voor de mishandeling van P., maar sprak ze vrij van diefstal met geweld. Volgens de rechtbank kon er in alle drie de gevallen geen sprake zijn van noodweer, omdat ze een wapen hadden aangeschaft. Ze wisten dat een confrontatie in een schietpartij zou uitmonden, aldus de rechter.

Reageer op dit artikel