nieuws

Center Parcs schenkt duurzame koffie

Café

Center Parcs streeft duurzaamheid na. Daarom wordt voor de 5,7 miljoen kopjes koffie en cappuccino die de parken jaarlijks schenken, voortaan alleen nog maar gebruikgemaakt van Rainforest-koffie van Smit & Dorlas.

Center Parcs schenkt duurzame koffie

De koffie is ecologisch en sociaal verantwoord geteeld. De iets hogere inkoopprijs wordt gedragen door Center Parcs en niet doorberekend aan de gasten.

De zuivel van Groene Koe is eerlijk en puur. De koe graast zoveel mogelijk buiten in de wei, waar geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt. Hierdoor groeien er veel verschillende klavers en grassen die ervoor zorgen dat de zuivel een evenwichtiger vetsamenstelling heeft, met meer onverzadigde vetten en omega 3-vetzuren. Daarnaast is het gebruik van hormonen niet toegestaan en mogen medicijnen niet preventief worden toegediend. Groene Koe is een merk van Ecomel, de speciale fabriek van Campina waar uitsluitend biologische melk wordt verwerkt.

Reageer op dit artikel