nieuws

Certificaat voor ‘goede drankketen

Café

Drankketen in de gemeente Voorst die aan alle voorwaarden van de gemeente voldoen, krijgen een zogeheten ‘Okeet’-certificaat. Voorst telt tien drankketen waarin jongeren regelmatig bijeen komen.

Certificaat voor ‘goede drankketen

Op 29 januari maakt Voorst bekend hoe de keten het certificaat kunnen verdienen. Het certificaat is een gevolg van het project ‘Alcoholmatiging onder jongeren in de Stedendriehoek’, meldt de regionale krant De Stentor.

Wethouder Edo Horstman van de gemeente Voorst is bezig een keetbeleid te ontwikkelingen dat volgens hem door andere gemeente kunnen worden overgenomen. Alle eigenaren van het perceel waar een drankkeet staat, zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst op 29 januari.

Horecawaakhond BEM! laat in een reactie weten alleen alcohol- en rookvrije keten te tolereren. ‘Haal de economische delicten eruit en hou je keet voor de sociale contacten’, aldus directeur Arjan Hogervorst van BEM!.

Reageer op dit artikel