nieuws

Chocolade moet cafégast kalmeren

Café

De politie van Schiedam wil uitgaanspubliek minder agressief maken door ze door cafébazen een chocoladereep te laten geven. De politie stelt dat chocolade een kalmerende werking heeft en dat dit agressie bij stappers tegengaat.

Chocolade moet cafégast kalmeren

Het gaat om een experiment, zo meldt De Telegraaf. De opvallende proef wordt alleen in het weekend gehouden. De politie schenkt de chocoladerepen gratis aan cafés, die ze vervolgens weer aan hun gasten overhandigen.

Van chocolade zou een kalmerende werking uitgaan die eters in een gelukkige stemming brengt. ‘En mensen die gelukkig zijn, slopen niets’, aldus een heldere verklaring van de politie in De Telegraaf.

De proef loopt inmiddels een maand in de Schiedamse horeca. De politie wil nog niets kwijt over de eerste onderzoeksresultaten. Voor zover bekend is een soortgelijke proef nog niet eerder uitgevoerd in ons land.

Reageer op dit artikel