nieuws

Chris Uythoven wint biertapwedstrijd

Café

Oude tijden herleefden bij de Regionale Biertapwedstrijden Midden Nederland in Woerden. Met liefst 97 deelnemers bleek dat de branche nog steeds behoefte heeft om te tappen in wedstrijdverband. Chris Uythoven van Café Walzicht in Woerden won de wedstrijd.

Chris Uythoven wint biertapwedstrijd

Daags na de biertapwedstrijd is Antonio van den Hengel een tevreden man. De eigenaar van Eetcafé Centraal in Soest zette met een aantal collega’s de biertapfinale voor Midden Nederland op poten.

‘Het waren echte ouderwetse biertapwedstrijden; de sfeer was super en de “oude jury” van het CBK gaf het evenement weer de juiste allure. Alle aanwezigen waren laaiend enthousiast. En bij het optreden van zanger Rob Ronalds, vlak voor de finale, ging het dak er nog eventjes af’, aldus Van den Hengel.

Super fanatiek
Volgens Van den Hengel werd er op hoog niveau getapt in Woerden. ‘Je kon zien dat alle liefhebbers uit de regio aanwezig waren. Super fanatiek werd in twee voorrondes door alle deelnemers een vaasje en een fluitje getapt. Van de 97 biertapper(ster)s gingen er 22 door naar de halve finale met een score van 250 of hoger. In die halve finale moest iedereen twee vaasjes, twee fluitjes, een flesje Koninck en een flesje Wiekse Witte uitserveren. Dit was voor iedereen een zware opgave.’

Het was Chris Uijthoven van Café Walzicht die er uiteindelijk voor zorgde dat de schaal en bokaal van de winnaar in Woerden mocht blijven. Bas Derks van Casey’s Bowling te Woerden werd tweede, en de derde plaats was voor Antoine Post van De Meyert in Mijdrecht. Volgens Van den Hengel krijgt de wedstrijd volgend jaar zeker een vervolg.

Sportief
De jury, bestaande uit bekende namen als Maarten Lindhout, speaker Jan de Rooy, Jan Holterman, Bertus Vermeulen en Jack Munnecom, toonde zich bij monde van coördinator Dick Wildeman tevreden over het verloop van de wedstrijd.

Wildeman: ‘CBK-directeur Jack Verhoek was zo sportief ook een bezoek aan Woerden te brengen. Hij noemde deze wedstrijd in deze sfeer een voorbeeld voor een echt professionele biertapwedstrijd. Verder kan vanuit de juryorganisatie worden meegedeeld dat er al aanvragen zijn voor een zestal wedstrijden elders in het land.’

Reageer op dit artikel