nieuws

Club Panama illegaal gedoogd

Café

De gemeentelijke ombudsman heeft stadsdeel Zeeburg in Amsterdam op de vingers getikt. Jarenlang heeft het geluidsoverlast van discotheek Panama gedoogd terwijl er niet eens een vergunning was om een discotheek te exploiteren.

Club Panama illegaal gedoogd

Al sinds 2001 klagen omwonenden over overlast van de discotheek aan de Oostelijke Handelskade. Het stadsdeel nam die klachten echter niet serieus, oordeelt de ombudsman nu.

‘Het gedrag van het stadsdeel is onbehoorlijk,’ zegt de ombudsman. ‘Het stadsdeel voert een illegaal gedoogbeleid voor een illegale praktijk.’

Volgens de vergunning is Panama een café en horen er dus geen dansavonden of optredens van bands thuis in de club. Zowel de rechter als de provincie vinden dat Panama moet stoppen met de dansavonden. Maar het stadsdeel deed niets.

Een woordvoerder van het stadsdeel laat weten dat de situatie sinds 2007 enorm is verbeterd. ‘We laten regelmatig metingen uitvoeren en daaruit blijkt dat het geluidsniveau van Panama binnen de norm blijft.’ Volgens de zegsman is ook de vergunning van de discotheek in orde.

Reageer op dit artikel