nieuws

‘Cohen veroorzaakt ruis over roken in horeca

Café

PvdA-lijsttrekker Job Cohen heeft donderdag een buitengewoon onverstandige uitspraak gedaan toen hij zei te willen bekijken of het rookverbod in eenmanszaken gehandhaafd moet blijven. Lies van Gennip, directeur van antirookorganisatie Stivoro, zei dat vrijdag.

‘Cohen veroorzaakt ruis over roken in horeca

Cohen wees er donderdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst op dat het draagvlak voor het verbod klein is en handhaving ervan moeilijk.

‘We hebben nu net duidelijkheid over rookverbod in de horeca’, aldus Van Gennip. ‘oor de horeca zelf is dit erg onhandig. Hij suggereert dat horeca niet rookvrij is, maar die is wel rookvrij; dat is de wet. En hij suggereert dat het een verkiezingsitem is, maar dat is het niet. Hij veroorzaakt nu ruis, dat is buitengewoon onhandig.’

elean Air Nederland noemt de uitspraak van Cohen ‘een gevaarlijke verkiezingsdraai’. De organisatie begint daarom een actie op internet, waarbij ze café-eigenaren die zich aan de wet voor rookvrije horeca houden, oproept zich te melden en hun steun te betuigen voor collega’s die achter het rookverbod staan.

Reageer op dit artikel