nieuws

Columbus Trofee voor Jasili Bloomingteas

Café

Jasili Bloomingteas heeft de Columbus Trofee 2009 gewonnen. Sterrenkok Hans van Wolde maakte maandag 26 januari de winnaar bekend op de BBB in Maastricht. De restaurateur reikte de ondernemersprijs uit aan Richard Min op het Columbus Plein.

Columbus Trofee voor Jasili Bloomingteas

Jasili Bloomingeas importeert en vermarkt exclusieve en kwalitatief hoogwaardige ‘Bloomingteas’ en aanverwante producten. Het gaat om ambachtelijk en met de hand vervaardigde bundeltjes zeldzame Chinese ‘witte’ thee. Ze bestaan uit zorgvuldig geselecteerde bladnaalden van een schaarse variant van de theeboom, de camellia sinensis.

Jasili Bloomingteas scoorde heel hoog op het gebied van ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Richard Min en compagnon Jasper Hieselaar geven aan dat het lastig is dit exclusieve product in de Nederlandse markt te zetten.

‘Nederland heeft geen echte theecultuur, en is onbekend met het product. Het is niet eenvoudig het verhaal op een zodanige manier te brengen dat de kwaliteit van het product ook gewaardeerd wordt; het vereist veel doorzettingsvermogen.’

De jury waardeerde verder de maatschappelijke bijdragen van het duo. Ze reizen regelmatig zelf naar China om plantages uit te kiezen waar de zeldzame thee op verantwoorde wijze geplukt wordt.

Het is de zesde keer dat de Columbus Trofee werd uitgereikt. Het is een aanmoedigingsprijs voor startende en eigenzinnige ondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de horeca. De andere drie finalisten waren Wessels Trainingen, Maqs Food en Eat2gather.

Jasili Bloomingteas won in 2007 ook al de Horecava Innovation Award voor haar product.

Reageer op dit artikel