nieuws

‘Compensatie-eis door rookverbod kansloos

Café

De horeca maakt weinig kans om omzetderving als gevolg van het rookverbod te laten compenseren door de overheid. Dat zeggen horecaondernemers en –medewerkers zelf.

‘Compensatie-eis door rookverbod kansloos

Dit blijkt uit een poll in de nieuwsbrief van Misset Horeca. Bijna 90 procent van de stemmers gaf daarbij aan dat de compensatie-eis van KHN richting de overheid na geldproblemen in kroegen door het rookverbod, kansloos is. Slechts 10 procent ziet wel mogelijkheden.

Vorige week meldde KHN in een paginagrote advertentie in De Telegraaf dat het compensatie wil wanneer blijkt dat er omzetdaling is als gevolg van het rookverbod. De compensatie komt minder dan een week voordat KHN naar buiten brengt dat op basis van onderzoek van het Bedrijfschap Horeca & Catering blijkt dat er flinke omzetdalingen zijn te melden sinds de invoering van het rookverbod.

Zo zagen cafés hun omzet teruglopen met 26 procent en discotheken zelfs met 31 procent. De helft van de omzetdaling wordt door KHN toegeschreven aan het rookverbod. Voor de andere helft wordt het weer en de slechte economische situatie genoemd.

Reageer op dit artikel