nieuws

Conflict Paddy O’Ryan en Leeuwarden uit de wereld

Café

Paddy O’Ryan, de Ierse pub in Leeuwarden, krijgt toch de door ondernemer Baukje de Vries gewenste terrasoverkapping. Over deze zonwering, die niet op één, maar op twee staanders rust, was een conflict ontstaan met de gemeente. Deze had eerst toestemming gegeven voor plaatsing, maar trok deze later weer in.

Conflict Paddy O’Ryan en Leeuwarden uit de wereld

De gemeente verbood de terrasoverkapping omdat dit rechthoekige doek niet zoals een parasol op één poot rust, maar op twee staanders, aan elke zijkant één.

Na overleg op dinsdag 13 maart kwamen beide partijen in een patstelling terecht. Paddy O’Ryan die het bestelde terrasscherm gewoon wilde plaatsen- de gemeente had immers per mail toestemming gegeven – en de gemeente die haar fout erkende maar desondanks plaatsing verbood. De kroeg had al voor 15.000 euro aan investeringen gedaan.

Telefoontje burgemeester

‘Vrijdag 16 maart kreeg ik op eens een telefoontje van de burgemeester zelf,’ zegt Baukje de Vries opgelucht. ‘Hij heeft me toegezegd het te gaan regelen. Te gek dat het vastzit op het woordje parasol, zei hij tegen me. In de terrasnota wordt het woordje parasol nu vervangen door zonwering en ik mag gewoon mijn mooie terrasoverkapping plaatsen.’

De Vries noemt het een raar verhaal dat met een onverwachte wending toch nog goed afloopt. ‘Gelukkig pakt het voor ons bedrijf nu gunstig uit.’ Paddy O’Ryan wil voor Pasen de nieuwe terrasoverkapping hebben staan.

Reageer op dit artikel