nieuws

‘Constructief gesprek’ stapmoeders en KHN

Café

De Friese moeders, die strijden voor vroegere staptijden, en Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zijn dichter bij elkaar gekomen na een gesprek. De partijen willen een stappenplan opstellen waarin ze gezamenlijk stelling nemen tegen alcoholmisbruik.

‘Constructief gesprek’ stapmoeders en KHN

Dat laat Vroeg op Stap weten. De stapmoeders en afgevaardigden van KHN spraken elkaar onlangs achter gesloten deuren in Heerenveen. Er was sprake van een ‘constructief, open en informatie gesprek’, stelt Vroeg op Stap in een persverklaring.

De afgelopen weken was er enige animositeit ontstaan tussen de partijen. Vroeg op Stap wil de staptijden van jongeren vervroegen. KHN is voorstander van een liberale gedachte ten aanzien van openings- en sluitingstijden.

Gezamenlijk stelling nemen

‘Maatschappelijk actuele zaken als het tegengaan van alcoholmisbruik onder minderjarigen, het sluiten van illegale zuipketen en de bewustwording van ouders voor wat betreft het drinkgedrag van hun kinderen, worden zowel door KHN als Vroeg op Stap onderschreven, meldt Vroeg op Stap.

Vroeg op Stap en KHN hebben afgesproken een stappenplan te maken en te kijken of er mogelijkheden zijn dat beide partijen gezamenlijk stelling kunnen nemen tegen alle soorten van alcoholmisbruik. Ook wordt samen bekeken hoe jongeren kunnen worden geprikkeld om vroeger dan nu uit te gaan.

Reageer op dit artikel