nieuws

Container oorzaak brand Cinéma

Café

De brand bij club-restaurant Cinéma in Rotterdam is veroorzaakt door een brandende vuilcontainer. De container is waarschijnlijk aangestoken. De containers in het centrum van de stad behoren normaliter binnen te staan.

Container oorzaak brand Cinéma

Maar de vuilcontainer bij Cinéma was gedoogd, omdat vrachtauto’s vanwege een poortje anders niet goed bij de zaak kunnen komen. Inmiddels zijn er veel vragen gerezen of nu wel of niet is toegestaan de vuilcontainer buiten te laten staan.

Videoverslag
Feit is dat de vuilcontainer waarschijnlijk is aangestoken en dat de vlammen zijn overgeslagen naar het horecabedrijf. De politie is een onderzoek gestart naar de brand. ‘We willen onder meer weten of er een brandhaard was of verschillende’, aldus een woordvoerster in het AD. Op internet is een videonieuwsverslag te zien waarin omwonenden hun mening geven over de horecabrand.

Bekijk hier het videoverslag van de brand

Reageer op dit artikel